*Novosti
*Festival
*O Nama
*Djelatnost
*Program Rada
*Članovi
*KDS-Dugave
*Novinski članci
*Ugovori
*Forum
*Messageboard
*Chat Ljudi!
*Kontakt
*Web Mail
*Admin MailUMREŽAVANJE DUGAVLJANA, 26/12/2021

Unaprijedili smo staru 2,4GHz WiFi mrežu na 60GHz AP i 1G LAN. Za spajanje laptopa, mobitela i drugh uređaja predviđena je cAPs (Cell Access Point) mreža koja je dostupna na svakom postavljenom WiFi routeru kod krajnjeg korisnika. Time uspostavljamo besplatnu WiFi mrežu, što je više uključenih tako raste i broj točaka na koje je moguć pristup.

Svi zainteresirani mogu se priključiti u mrežu. Sve je nastavak na već isprobani model iz 2005. godine o čemu više možete naći niže u tekstu na ovoj stranici
Zahvaljujemo se na suradnji predstavnicima suvlasnika sa kojim smo krenuli u obnovu napuštenih i devastiranih instalacija Telefona i CATV-a Nadamo se da smo ispunili njihova oćekivanja i da će nam se javiti još mnogo zadovoljnih korisnika LAN mreže u naselju DUGAVE.

Tomislav Čižmek

DUGAVE OPEN AIR FESTIVAL, 16/06/2006

HVALA SVIMA KOJI SU DOŠLI U KVART I VIDJELI TO ČUDO.

Majice se mogu i dalje kupiti po cijeni od 50 KN ako nazovete broj telefona 095 / 803 24 17

VIDIMO SE DO GODINE

------------
Nismo prvi ali neka...

Zadovoljstvo nam je i službeno najaviti najveći koncertni događaj u Zagrebu na otvorenom, DUGAVE Open Air Festival koji će se održati u parku naselja iza O.Š. Dugave, 10-tog dana, mjeseca lipnja, ljeta gospodnjeg 2006., ili ti ga 10.06.2006.Sama organizacija dolazi od legendarnog osnivača udruge DUGAVE i njegovog starijeg buraza, Prvi je poznat kao humanist, tekstopisac, medijska ličnost, glumac, nadasve svestrani umjetnik. On je prvi među jednakima, to je gospodin... Micika !!! On Vas poziva da napustite spavaće sobe i da se opustite sa nama uz druženje, daleko poznatu zajebanciju, dobru mjuzu i neizostavnu okrijepu tijela i duha. Upada nema pobjegao je iz kvarta !Nadamo se masovnom odazivu dobro raspoložene ekipe na lud provod iza škole, pa kud koji....

Početak je najavljen za 12:00 sati kada izlazi Dječji zbor O.Š. Dugave i pjeva ode naselju.

NASTUPAJU :

*BITCHES BREW*
Mladi Dugavljanski rock n roll band po prvi puta pred velikim auditorijem.

*P.U.P.*
Mlađahni punk rock bend konačno ima priliku svirati pred mnogobrojnom publikom na otvorenom i u svom kvartu (sine, znas...)

*EROTIC BILJAN AND HIS HERETICS*
Žestoka Garage/Rock N Roll senzacija dolazi u kvart razvaliti vaše uši opakom svirkom!

*DJ Frx*
Ajatollah Blackout Projecta škripi na gramofonima samo za vas

*ELEMENTAL*
Za nježna uha i romantične duše Remi&Co. dolaze izmamiti sjetne ženske uzdahe i pokoju suzu (nema pipkanja...)

*Kud Idijoti*
Iz Pule privatnom limuzinom dolaze legendarni punkeri koji se i danas drže one stare narodne 'Budimo solidarni s bogatima' (malo starije pizde, Trst je naš...)

*Edo Maajka & Frenkie*
Batman&Robin hip-hopa, ta dvojica 'gastarbajtera' na privremenom radu u HR zapalit će sve svojim veselim pošalicama i neponovljivim hitovima, promovirajući svoj novi uradak "Stig'o ćumur" (imaju urednu vizu za kvart...)

Na zalost zbog opravdanih razloga otkazan je nastup Zadruge i Country Boysa, nadamo se da ćemo imati više sreće do godine.

U Dugavama pred samo ljeto 2006.

Tomislav Čižmek & Damir Selman

UMREŽAVANJE DUGAVLJANA, 25/10/2003-04/01/2005

Pokrenuli smo i nastavljamo projekt razvoja i uspostave lokalne neovisne racunalne mreže u Naselju Dugave. Zgrade u naselju medusobno povezujemo Wi-fi 2.4GHz radio vezom na 11g standardu koji se primjenjuje za medicinske i znanstvene komunikacijske sustave, dok su korisnici u zgradama umreženi preko 4 paricnog UTP 5e kabla koji smo postavili prilikom rekonstrukcije postojece telefonske instalacije. Nudimo Vam konzalting i savjetujemo vas oko najboljih hardware-skih rješenja. Udruga DUGAVE ima za Vas najbezbolnije rješenje za postavljanje UTP kabela kat.5e u Vašim zgradama, pri tome nema bušenja zidova i grubih gradevinskih radova.

Mrežu postavljamo ako u pojedinom ulazu ima dva zainteresirana domacinstva. Tada na Vaš zahtijev položimo glavni vod, na koji se kasnije mogu besplatno spojiti svi Vaši susjedi. Tako postavljena LAN mreža je kao zajednički uređaj stambene zgrade, u vlasništvu svih suvlasnika i uvodi se u meduvlasnicki ugovor, zatim u Kucni red te u popis zajednickih uredaja stambene zgrade, sukladno Zakonu o telekomunikacijama i Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.

Brzine prijenosa podataka u LAN mrezi su do 1Gbps, dok je brzina WAN 11g+ standarda po specifikacijama proizvođaća SRD-RLAN (Short Range Device Radio LAN) do 125Mbps ovisno o udaljenosti i vremenskim uvjetima. Na postavljenu mrezu dajemo 5 godisnju garanciju.

Sve ostale informacije možete saznati ako se javite na naš e-mali Kontakt. Mreža je idealno rješenje ako imate urede u zgradama u naselju.

Ogledni pilot projekt

 • Vijenac Frane Gotovca 1.................
 • Odobrenje predstavnika suvlasnika...
 • Topologija mreže............................
 • Ugrađeni uređaji.............................
 • Opca dozvola za slobodni radiofrekvencijski spektar 2,4GHz

 • Zahtjev za ishodenje opce dozvole za 2,4GHz............................
 • Odgovor Vijeca za telekomunikacije..........................................

  Zahtjev za opcu dozvolu uputili smo temeljem Zakona o telekomunikacijama od 17.07.2003. godine, medutim izmjene i dopune Zakona o telekomunikacijama od 30.04.2004. godine propisuju u cl. 24 st. 12 da za izgradnju, postavljanje i uporabu privatnih telekomunikacijskih mreža i pripadajuce telekomunikacijske infrastrukture i opreme nije potrebna koncesija niti dozvola.

  Tomislav Cizmek

 • PETICIJA
  ZA POVRATAK U FUNKCIJU SUSTAVA ZA DVOSMJERNO KABELSKO KOMUNICIRANJE (DKK) U NASELJU DUGAVE - CATV DUGAVE, 10/02/2003

  Udruga DUGAVE je tijekom studenog 2002. organizirala potpisivanje peticije za priznavanje vlasništva nad sustavom DKK i njegovo vracanje u funkcionalno stanje. Sustav je danas onesposobljen od strane "koncesionara" i izvan funkcije.

  Namjera nam je da zajedno sa vlasnicima stanova (ujedno i vlasnicima kabelskog sustava) u naselju Dugave isti ponovno spojimo i tako kabelski sustav dovedemo u funkcionalno stanje svakom od 4860 vlasnika stanova.

  Nažalost, unatoc oko 800 Vaših potpisa mjerodavne institucije: Ministarstvo pomorstva prometa i veza, Vijece za telekomunikacije i Zavod za telekomunikacije te Ured za upravljanje imovinom Grada Zagreba, negiraju naš problem jer su protupravno naš kabelski sustav dale u zakup na javnom natjecaju trecoj osobi koja sebe naziva "koncesionarom" nad našom privatnom imovinom. Nadalje "koncesionar" ubire pretplatu na naš sustav i tako protupravno ostvaruje dobit na tudoj imovini.

  Prijedlog Udruge DUGAVE za rješenje nastalog problema

  Svakako se organizirajte po ulazima u suglasju sa predstavnikom suvlasnika spojite Vaš vlastiti kabelski sistem kako je bio spojen prije dolaska "koncesionara". Spajanje vršimo brzo i stručno uz minimalne troskove i uz dogovor sa Vašim ovlastenim predstavnikom suvlasnika zgrade u naselju Dugave.

  Više informacija o slijedu dogadaja vezanih uz manipulacije sa privatnom imovinom stanovnika naselja Duagve pogledajte na našim stranicama : KDS-Dugave i Ugovori.

  Detalje o samoj peticiji možete downloadirati sa ove stranice.

  Download :

 • Letak kojem tumacimo problem...........................

 • Dokumenti sa sastanaka vlasnika stanova :

  29.04.02. - 07.05.02. - 12.05.02. - 19.05.02.

 • Tekst peticije......................................................
 • Odgovor Ministarstva pomorstva promenta i veza....
 • Odgovor Vijeca za telekomunikacije......................

  Analiza peticije

  Mole se predstavnici suvlasnika da se jave na nas e-mail gdje mogu naruciti svoj primjerak. Link: Kontakt ili na tel: 01/6624-731. Cijena koja ukljucuje kopiranje i uvez 101 stranice analize peticije, iznosi 90Kn.

  Zahvaljujemo se ovlaštenim predstavnicima suvlasnika na pomoci

  Ackar Anto / Školski prilaz 1
  Banjad-Šobak Željka / Hribarov prilaz 2
  Bojkic Ruška / Ul. Svetog Mateja 67
  Filipovic Esad / Hribarov prilaz 8
  Koprivnjak Milivoj / Ul. Svetog Mateja 61
  Kovac Josip / Ul. Svetog Mateja 121
  Kurecic Rudolf / Ul. Svetog Mateja 49
  Momcilovic Branko / Ul. Svetog Mateja 17
  Novoselec Josip / Vijenac Frane Gotovca 10
  Selman Zdenka / Ul. Svetog Mateja 71
  Škoic Marjan / Ul. Svetog Mateja 19
  Špoljaric Nikolina / Školski prilaz 3
  Šušnjara Madina / Gomboševa 12

  Tomislav Cizmek

 • Copyright © 1999-2006 : Udruga DUGAVE™ : design by Tomo